Šokovo mrazené potraviny

Šokové mrazenie

Výhody šokového zmrazovania:

  • Vysoká kvalita potravín a zvýšenie trvanlivosti potravín
  • Hygienická nezávadnosť potravín
  • Predĺženie trvanlivosti potravín

Šokové chladenie (zmrazovanie) tzv. Šokery sa využívajú pre zvýšenie produktivity a hygieny. Pri šokovom chladení (zmrazovanie) dochádza k veľmi rýchlemu schladenie (zmrazenie) potravín, pokrmov, polotovarov a pod. Najdôležitejšie je rýchlosť a schopnosť preniknúť celým produktom. Šokové schladenie (zmrazenie) umožňuje skladovať tepelne upravené aj neupravené potraviny v pôvodnom stave bez akéhokoľvek poškodenia a výsledkom je potravina čerstvá a chutná, rovnako ako pred zamrazením (schladením).

Cieľom schladzovanie (zmrazovanie) je čo najrýchlejšie prekonať kritické rozmedzie teplôt, kedy sa tvoria baktérie. Vďaka vysokému chladiacemu výkonu a intenzívnemu prúdeniu vzduchu špeciálnych zchlazovač výparníkov zabraňuje tvorbe mikrokryštálov vody a zachováva sa pôvodná štruktúra potraviny.